Tuoreimmat uutiset

Kidekossa kuhisee! Syyslukukausi on alkanut! 

20.9.2023

Kidekossa kuhisee! Tule ja seuraa meitä instagramissa @kideko_arkkitehtuurikoulu

Voit myös liittyä Kidekon postituslistalle osoitteessa kideko@mums.fi ja saat tietoa teemallisista lyhytkursseista ja tapahtumista. Dokumentoimme jokaisen opetuskerran niin voitte seurata mitä arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatus ekologisuutta ja kierrätysmatskuja painottavassa Kidekossa käytännössä oikein tarkoittaa. Osan tunneista pääpäsmärinä on Outi ja toisissa lankaa tunneilla vetää Hanna.

Mukaan mahtuu vielä!i

Ikäluokka 7-9 vuotiaat TIISTAISIN kello 17-18 (mahtuu max. 2 oppilasta) ja ikäluokka 10-15-vuotiaat 18.15 - 19.15 ( mahtuu oppilaita!). Ilmoittaudu kideko@mums.fi

Kidekon lehdistötilaisuus ja uuden ikioman paikan Turun keskustassa julkistaminen! 

1.08.2023

Kideko asettuu asumaan Turun keskustaan osoitteeseen Kauppiaskatu 16. Samassa tilassa toimii Mum'sin showroom ja Hanna Rissasen Hahmoja taideterapia. Tila on huikean kaunis kolmen huoneen kokonaisuus. Remppaamme tilaa elokuussa ja avaamme elokuun lopussa ja tunnit alkavat heti syyskuun alussa.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmät pidetään pieninä niin, että nyt ilmoittautumaan kipikapi ja saat paikkasi ihanan inspiroivassa koulussamme varmistettua. 

Kiitos tämänpäiväisestä lehdistötilaisuudesta. Paikalle piipahti Turun Sanomat, Seutusanomat ja Turun Tienoo. Niissä ainakin on juttua luvassa ja oikein kuvien kera. Sydämellisesti kiitos ihanaa kun kiinnostuitte, tulitte ja olitte!Tule kokeilemaan Kidekoa yhdessä lapsen kanssa! Järjestämme karkkitiedepajan torstaina 23.11. klo 18. Tilassa voi viipyä klo 20 asti. Osallistumismaksu 10eur/henkilö. Karkit pajaan lahjoittaa @cloettasuomi siitä suuri makea kiitos Ilmoittaudu kideko@mums.fi tai lähettämällä viesti. Kiitos ja tervetuloa!

Kidekon taiteen perusopetuksen tunneilla on Outin kanssa vastedes mukana Sofia Pamilo. Sofia on opiskellut arkkitehdiksi Englannissa ja tehnyt töitä myös muun muassa elokuva-arkkitehtuurin alalla ja "Kaikenkarvaisissa ystävissä". Sofia on ihana monilahjakkuus, arkkitehtuurin kandidaatti ja taiteilija. Hän pitää meille kaikille avoimen luennon...

Kideko asettuu asumaan Turun keskustaan osoitteeseen Kauppiaskatu 16. Tilassa on kolme huonetta ja saman katon alla asutaan Mum's showroomin kanssa. Tilassa toimii myös Hannan taideterapia. Remppaamme tilaa elokuussa ja avaamme elokuun lopussa ja tunnit alkavat heti syyskuun alussa.

Toukokuussa 2023 Kideko tempaisi yhteisötaideteoksen yhdessä Turun Vasaramäen koulun 60 oppilaan kanssa. Materiaalina olivat Mehukattikanisterit joita saimme lahjoituksena kiitos. Pajat alkoivat inspiraatioluennolla johdatuksella harkittuun muovin käyttöön niin, että "roskasta ei jää jäljelle roskaa". Oppilaat tekivätkin huikeita keksintöjä ja...

Kideko syntyi Mum's tuotemerkin perustaja, kuvataideopettaja ja yhteisötaiteilija Outi Puron pitkäaikaisesta haaveesta. Mum's on jo vuodesta 2006 järjestänyt useita yhteisöllisiä työpajoja erilaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa ja oppilaitoksissa ja monenlaisille yleisöille. Outin opettaja,- kuvismaikka,- ja taiteilijatausta vaikutti paljon...

Mitä tekisit jos voisit olla maailmankuulu taiteilija tai muotoilija yhden päivän ajan? Vaikuttaisitko maailmaan? Mitä ehkä sanoisit, kertoisit, pyytäisit? Millaista muotoilua edistäisit?

KIDEKOn kierrätystaideprojekti jatkui tänään Merimaskun koululla Naantalissa. Mukana yhteisöllisen valaisimen varjostimen valmistamisessa kaikki koulun oppilaat. Varjostimelle tullaan hankkimaan sponsoreita jotta yhteinen teos saisi pysyvän paikan koulun ruokalassa. Kaikki varat kohdistetaan lasten omasta toiveesta Ukrainaan.