Opas vanhemmille

Yhteystiedot ja terveiset koteihin

Vanhemmat liitetään Kidekon uutiskirjeen tilaajiksi ja sitä kautta koteihin lähetetään lukuvuoden aikana sähköpostitiedotteita. Samat tiedotteet löytyvät Kidekon verkkosivuilta kohdassa "oppitunnit". Jos yhteystietosi muuttuu ilmoitathan siitä meille siitä pikimmiten. Olemme aktiivisia instagramissa ja sielläkin pysyy tapahtumissa mukana osoitteessa @kideko_arkkitehtuurikoulu

Tervetuloa seuraamaan!

Kuvaus- ja julkaisuluvat

Kuvaamme ja dokumentoimme opetustilanteita ja oppilastöitä lukuvuoden aikana. Kuvia voidaan käyttää esimerkiksi Kidekon verkkosivuilla, mainoksissa, julisteissa, tiedotteissa, julkaisuissa tai lehtiartikkeleissa. Kuvaus- ja julkaisulupaa kysytään vanhemmilta erikseen.

Oppilastyöt

Oppilastyöt annetaan yleensä kotiin heti niiden valmistuttua, jos ei toisin sovita. Kidekossa tärkeätä on tekemisen dokumentointi ja työn prosessi. Kaikista töistä ei jää konkretiaa vaan ainoastaan dokumentoituja kuvia. Osa töistä voidaan säilyttää tulevaa kevät- tai syysnäyttelyä varten. Kidekossa ei voida säilyttää oppilaiden töitä kovin pitkään, koska tilaa on vähän. Meillä kaikkien töiden ei ole tarkoituskaan valmistua lukuvuoden aikana, vaan koska opetus on tavoitteellista niin jatkamme töitä myös seuraavana lukuvuotena.

Säännöt oppilaille

Arkkitehtuurin opinnot ovat lapsille ja nuorille kiva harrastus. Oppilaiden toivotaan toimivan yhdessä ryhmätöissä ja saada ideoita työskentelyyn myös toisilta. Jotta työskentely olisi  kivaa kaikille kokosimme säännöt. Toivomme että käyt säännöt läpi lapsen kanssa.

Kuuntele ohjeet, koska muuten et tiedä mitä teemme.
Tunnit alkavat aina pienellä alustuksella ja silloin oppilaan pitää jaksaa kuunnella ohjeet. Ohjeiden kuuntelu on edellytys opetukseen osallistumiselle. Kideko ei vastaa ohjeiden noudattamatta jättämisestä aiheutuvista vahingoista. Emme myöskään voi pitää ryhmässä oppilasta joka ei osaa kuunnella ohjeita.

Muista antaa työrauha toisille

Kideko ei ole leikkikoulu vaan ihan oikea arkkitehtuurikoulu. Keskitymme omaan rauhalliseen luovaan rakenteluun ja suunnitteluun. Toimimalla rauhallisesti huomioit toisia ja annat työrauhan myös toisille.

Tunnin loppuksi siivoamme jäljet ja autamme kaveria
Omien jälkien siivoaminen ja toisen auttaminen siivoamisessa on osa oppituntia.

Tuntien kulku
Tunnit alkavat opettajan alustuksella. Opettaja kertoo päivän aiheesta sekä esittelee käytettävät tekniikat ja materiaalit. Huomioithan, että opettaja on vastuussa oppilaistaan vain opetustunnin ajan.

Tunnille saapuminen

Kidekoon ei voi tuoda lapsen viisi minuuttia aiemmin kuin tunti alkaa. Opettajilla voi olla asioita, järjestelyjä ja töitä hoidettava ennen tuntia emmekä voi ottaa lapsia sisälle etukäteen ennen tunnin alkua.

Pitemmät poissaolot

Kidekossa opetus perustuu jatkuvuuteen ja samaa työtä saatetaan tehdä useammalla kerralla. Siksi on tärkeää osallistua tunneille säännöllisesti. Pitemmistä poissaoloista on hyvä ilmoittaa esimerkiksi kideko@mums.fi Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa.

Muistathan pukeutua asianmukaisesti ja sisätossut mukaan!
Kidekossa pukeuduthan lämpimästi ja asianmukaisesti vaatteisiin, jotka saavat myös likaantua. Käytämme tunneilla sisäkenkiä tai villasukkia. Lattia on vanha kivilattia ja varsinkin talvikaudella kylmä. 

Todistukset opinnoista

Kaikki suoritetut opinnot merkitään oppilasrekisteriin. Perusopintojen päätteeksi oppilaalle annetaan pyydettäessä todistus. Opintojen keskeytyessä oppilas saa pyynnöstä osallistumistodistuksen tai opintorekisteriotteen opinnoistaan.odistukset opinnoista

Vakuutus

Huomioithan ystävällisesti, että Kideko ei vakuuta oppilaitaan. Lapselle hankittava vapaa-ajanvakuutusta suosittelemme ottamaan muutenkin- harrastaa sitten mitä tahansa.

Kidekossa käytämme materiaalina paikallisten yritysten, taiteilijoiden, muotoilijoiden, sisustusarkkitehtien  ja tuotemerkkien meille käyttöömme keräämiä ylijäämä- ja uusiomateriaaleja. 


Jos Sinulla tiedossa mahdollisesti rakenteluun sopivia ylijäämämateriaaleja, niin aina voi olla yhteydessä Kidekoon. Tutustumme tarjontaan ja katsomme josko materiaalista olisi meidän rakentelussamme apua. Tulemme noutamaan materiaalit niin, että siitä ei lahjoittajalle vaivaa. 


Kiitos.

kideko@mums.fi