Kideko x Knitn'tag x Lux Archipelago. Kierrätysteos yhdessä 70 oppilaan kanssa 

01.07.2023

Toukokuussa 2023 Kideko tempaisi yhteisötaideteoksen yhdessä Turun Vasaramäen koulun 60 oppilaan kanssa. Materiaalina olivat Mehukattikanisterit joita saimme lahjoituksena kiitos. Pajat alkoivat inspiraatioluennolla johdatuksella harkittuun muovin käyttöön niin, että "roskasta ei jää jäljelle roskaa". Oppilaat tekivätkin huikeita keksintöjä ja materiaalia leikattiin harkiten niin, että roskakori ei täyttynyt.

Teos ripustettiin Aurajokivarteen osana Knitn'tag tapahtumaa, missä Turun Aurajoen kauniit vanhat puut saivat puunrunkoja hellien kohtelevia teoksia. Iloksemme saimme Kidekolle oman puun monista. Teoksemme oli keskustassa esillä pari viikkoa ja syksyllä tämä puusta purettu yhteisöteos jatkuu, kun siitä syntyy Kidekon pajoissa valaisimenvarjostin.


Samaista pajaa jatkettiin myös Paraisilla syksyllä 2023 yhteistyössä Lux Archipelagon ja kuvataidekoulu Konstilan kymmenen oppilaan kanssa. Teos on esillä Lux Archipelago tapahtumassa Paraisilla marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kiitos oikein paljon olipa mukavaa! Eikäö juuri jäänyt jäljelle roskaa!